Såletilpasning

Fysioterapeutene ved Nydal Fysioterapi og Helse er spesialutdannet innenfor vurdering av føtter og fotrelaterte plager, og har siden 2004 tilpasset dynamiske innleggssåler. Vi er utdannet innen det danske systemet SuperSole.

I en vurdering i forhold til SuperSole innleggssåler bruker vi speilkasse hvor vi kan se belastningsmønsteret og trykket under føttene, vi tegner på knoklene for å kunne foreta ulike målinger,  og vi foretar en  gjennomgang av rygg, hofter, knær og ankler. Vurdering av gangmønster,  med filming ved behov. Selv den minste feilstilling i foten kan påvirke resten av kroppen. Du vil også få spesialøvelser rettet mot din plage eller svakhet. Ved behov for en SuperSole innleggssåle former vi sålene individuelt til hver enkelt fot. Pasienten står på sålene mens vi former sålene til foten, vi kjenner på knoklene og korrigerer slik at foten får en mer optimal stilling og sålene blir 100 % tilpasset til din fot.

Sålene er dynamiske, det vil si at sålene korrigerer en feilstilling samtidig som den stiller krav til og fasiliterer muskulaturen. Sålene er av slikt materiale at vi kan varme de opp og korrigere de så mange ganger vi mener det er behov for det - det er ingen begrensning i materiale på antall ganger de kan korrigeres.

 

 

SONY DSC

En SuperSole innleggssåle er svært tynn sammenlignet med ortopediske såler eller fotsenger, og vil passe i de fleste skotyper. Sålen gjøres ferdig mens du venter – slik at du kan begynne å bruke den umiddelbart!